Rood ivoor intensief

Omschrijving: zeer goede diepe grondkleur van kop tot staart. Geen schimmelpartijen toegestaan. Poten, nagels en bek mooie huidskleur. Geen bontvorming toegestaan. Zeer goede bevedering gewenst. Mooi egaal gekleurde bevedering.
Foto: mooie modelvogel en redelijk goed doorgekleurd, is wel een beetje overbelicht maar daar moet ik het voorlopig mee doen.
Hoe opkleuren: ik gebruikte 1 pot van 500 gram bogena intensief en mengde daar 100 gram pure cataxantine bij, van dat mengsel voeg ik 12 gram per kilo een eivoer naar keuze toe, van de derde dag dat de jongen uitkomen  spoot ik ze 's avonds éénmaal bij zodat ze zeker hun portie rood binnenkregen, dat bleef ik verder doen tot dat de vleugelpennen bijna volgroeid waren. Je zal zien hoe een voorsprong die hebben op vogels waar je dat niet bij doet. Dit alles wel te verstaan dat men met degelijke koppels vertrekt, want het is logisch als ze van nature geen rood bezitten kan het er ook niet, of onvoldoende, uitkomen. Regelmatig inkweken van roodintensief komt de ivoren alsook de rode ten goede, en is vooral te merken aan de bevedering.

Eigenaar: De Schinkel Dirk.