Zwartrood intensief

Omschrijving kleurslag zwartserie:
Intensieve vogels krijgen door samenspel van de intensief factor en blauwfactor een mooie zwarte kleur in vleugels en staartpennen. De rugbestreping is tamelijk breed en goed afgetekend en ononderbroken, ook de flankbestreping moet goed zichtbaar zijn en is tegenwoordig een must voor keurmeesters. Pootjes, snavel en andere hoorndelen hebben een zwarte kleur of tint. De blauwfactor zal tengoede komen in het zwart wit en zwart geel serie daardoor krijgt de vogel een helderder uitzicht.
Foto: Al zeer goede rugbestreping en mooie flanken aanwezig, is vogel waar al mee gewerkt is. Vogel is gekruist met Italiaans bloed (zwart rood mozaïek).
De vogel dat we te zien krijgen is wel een pop en vandaar ook al een betere flankbestreping. Mooie prestatie vind ik al is het nog maar het begin stadium. Het zwart in bestreping is goed zwart maar de totaliteit van de vogel tussen pigment is al te ver opgebleekt en zou beter geoxideerd moeten zijn (zwarter). Dit doet natuurlijk geen afbreuk aan prestatie want zo kom je er nog niet te veel tegen. Goede vogel om mee te werken.

Eigenaar: Dams Ivo
Eigenaar foto: De Schinkel Dirk