Bruin wit intensief dominant

Vereisten: duidelijke bestreping die donker bruin moet zijn, en minimaal onderbroken. Minimaal bezit van zichtbare bruine phaeomelanine. Maximale eumelanine in vleugel en staartpennen, lichtjes omzoomt en met minimale bruine phaeomelanine. Duidelijk zichtbare grondkleur. Met samenspel blauwfactor (optische) zal de helderheid verbeteren. Indien dominante verschijning, minimale gele aanslag die beperkt blijft tot de vleugelpennen. Indien hoorndelen gepigmenteerd, moeten ze egaal zijn.
Foto: Zeer goede verschijning van bruin wit intensief, mooi egaal grijsbruine verschijning, De nog zichtbare bruine phaeomelanine is voor mij aanvaardbaar nu kan ik aannemen dat we over een bruine praten, denk ik? Is al merkelijk beter dan voorganger van vorig jaar. Goede donkerbruine bestreping op rug en begint op kop, flanken zijn er ook maar was een hele kunst om vogel te fotograferen en zit zo een beetje in schrikhouding.

Foto ter discussie.
Eumelanine en phaeomelanine moeten nog meer aanwezig (vleugeldekveren zijn onvoldoende gemelaniseerd). Volledig bestrepingspatroon moet zwaarder en flankbestreping breekt de harmonie. Is mening volgens onze
tccoloraobelgium.

Behaalde dan toch nog 90 punten (voor een vogel die zo fel is bekritiseerd??) op VvNk te Mechelen?

Eigenaar vogel: Bart Ooijen
Foto: De Schinkel Dirk